Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Ο Νο 1 εχθρός για τα παιδιά το καλοκαίρι είναι…

Ο Νο 1 εχθρός για τα παιδιά το καλοκαίρι είναι…
Καλοκαίρι, ξεγνοιασιά και παιχνίδι, ατέλειωτο παιχνίδι στη θάλασσα, την αυλή, την εξοχή! Πώς να πείτε όχι στο παιδί… Κι όμως αυτές οι ανέμελες στιγμές μπορεί να βάλουν σε περιπέτειες την υγεία του, εάν δεν προσέξετε μια απλή αλλά σημαντική λεπτομέρεια, που είναι…
η επαρκής ενυδάτωσή του! Δυστυχώς σύμφωνα με τα στοιχεία έως και τα 2/3 των παιδιών μπορεί να είναι αφυδατωμένα πριν την άθληση και την προπόνηση1. Και δυστυχώς δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς οι κίνδυνοι αφυδάτωσης και θερμικής εξάντλησης μεταξύ των παιδιών που αθλούνται σε περιόδους ζέστης έχουν τεκμηριωθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Γιατί τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο από την αφυδάτωση;

Ναι, είναι αλήθεια ότι ιδιαίτερα τα παιδιά που αθλούνται, επειδή εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες είναι και πιο ευαίσθητα στην αφυδάτωση. Από την άλλη όμως παράγουν και περισσότερη μεταβολική θερμότητα ανά κιλό βάρους από τους ενήλικες, που κι αυτό είναι επιβαρυντικό. Επίσης, οι μικροί μας αθλητές έχουν χαμηλότερη ικανότητα εφίδρωσης, γεγονός που μειώνει την ικανότητά τους να χάνουν θερμότητα μέσω της εξάτμισης του ιδρώτα. Και βέβαια άλλη μια αιτία είναι και το γεγονός ότι τα παιδιά όπως και οι ενήλικες δεν πίνουν το νερό που απαιτείται προκειμένου να αναπληρώσουν τα υγρά που χάνουν κατά τη διάρκεια της άσκησης.


Ποια είναι τα συμπτώματα της αφυδάτωσης;

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα απιδιά που αθλούνται και δεν ενυδατώνονται σωστά μπορεί να εμφανίσουν τα βασικά συμπτώματα της αφυδάτωσης που είναι: ο πονοκέφαλος, η ζάλη, η ξηροστομία το αίσθημα δίψας, οι κράμπες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι ηλεκτρολύτες δεν είναι μόνο για τους αθλητές

Μην παίρνετε την κατάσταση αψήφιστα

Η αφυδάτωση δεν είναι απλή υπόθεση, και δεν πλήττει μόνο τον ενέργεια των παιδιών αλλά βάζει σε κίνδυνο τη υγεία και την ασφάλειά τους, καθώς αυξάνονται και οι πιθανότητες θερμοπληξίας.

Ναι, στην πρόληψη! Με τη συμπλήρωση ηλεκτρολυτών ειδικά…

… Κατά την άθληση και την έντονη δραστηριότητα
… Σε περιόδους καύσωνα και υψηλών θερμοκρασιών
… Σε γαστρεντερικές διαταραχές που συνοδεύονται από διάρροια ή έμετο
… Σε έντονη απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα όπως εξαιτίας πυρετού

Το DEXTROLYTE PLUS μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ηλεκτρολυτικών διαταραχών και στην αφυδάτωση. Πρόκειται για  προϊόν ειδικής διατροφής και ανήκει στην κατηγορία των διαλυμάτων ηλεκτρολυτών – δεξτρόζης για στοματική θεραπεία επανυδάτωσης.

► Περιέχει συνδυασμό ηλεκτρολυτών (Na, K, Cl) και Δεξτρόζης για αποκατάσταση ή και συντήρηση υγρών και ηλεκτρολυτών λόγω αφυδάτωσης. Επιπλέον το Κάλιο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μυών.
►  Κατάλληλο για ενήλικες, παιδιά και βρέφη άνω των 3 μηνών.
► Με υπέροχη γεύση κεράσι.
►  Χωρίς Λακτόζη, Γλουτένη, GMO, Συντηρητικά, Τεχνητά Χρώματα
► Κατάλληλο για Χορτοφάγους

Διαλυμένο σε νερό παρέχει διάλυμα μεταλλικών αλάτων που εξισορροπεί τις απώλειες του οργανισμού σε νερό και μεταλλικά άλατα λόγω διάρροιας.
Η σύνθεσή του είναι εγκεκριμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης.
Κάθε φακελίσκος περιέχει: 260,00 mg Sodium Chloride, 150,00 mg Potassium Chloride, 290,00 mg Trisodium Citrate, 1350,00 mg Dextrose (Glucose) Anhydrous.
1. Casa, Douglas J. Ph.D., ATC, FACSM; Yeargin, Susan W. MS, ATC Avoiding Dehydration Among Young Athletes, ACSM's Health & Fitness Journal: May 2005 - Volume 9 - Issue 3 - p 20-23
Περιέχει γλυκόζη. Η χρήση από διαβητικούς ενδέχεται να επηρεάσει την τιμή του σακχάρου αίματος.
Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ : 53577/28-07-2010 (Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης. Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

* Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00