Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Κοροναϊός: Τι να προσέχετε όταν πετάτε τα σκουπίδια!

Κοροναϊός: Τι να προσέχετε όταν πετάτε τα σκουπίδια!
Οδηγίες για την σωστή συσκευασία, απομάκρυνση και διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων με στόχο την προστασία την προστασία όλων μας δίνει η Περιφέρεια Αττικής. Τι πρέπει να γνωρίζουμε λοιπόν όταν πετάμε τα σκουπίδια ώστε να περιορίσουμε τη διάδοση του ιού;

Πώς πετάμε με ασφάλεια τα σκουπίδια:

1ον   Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι όλα τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούμε όπως γάντια, μαντήλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά δεν ανακυκλώνονται και πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων.

2ον Σε περίοδο πανδημίας μην αφήνετε σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες, χρησιμοποιείτε τις ειδικές σακούλες με κορδόνι και κλείστε τις όσο πιο ερμητικά γίνεται.

3ον Τοποθετείστε τις σακούλες απορριμμάτων εντός των κάδων και κλείστε τους κάδους για να μην υπάρχει επαφή ή πιθανότητα επιμόλυνσης ούτε ανθρώπων (που ακόμα και κατά λάθος μπορεί να σκοντάψουν σε σάκους εκτός του κάδου) ούτε με αδέσποτα ή περαστικά κατοικίδια. Μην αφήνετε σακούλες εκτός των κάδων και γύρω από αυτούς. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος αναζητήστε κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο ή κρατείστε τη σακούλα στο σπίτι για μια ακόμη ημέρα.

4ον Αποφύγετε εργασίες που παράγουν έξτρα ποσότητες απορριμμάτων όπως επισκευές και μερεμέτια και μη βγάζετε στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα όπως έπιπλα η συσκευές που γίνονται εύκολα εστίες μικροβίων.

5ον Οι κάδοι μετατρέπονται πολύ εύκολα σε εστίες μικροβίων, άρα οι δήμοι πρέπει τακτικά να τους απολυμαίνουν και οι πολίτες να τους ανοίγουν και κλείνουν με τα ειδικά πεντάλ, όπου αυτά υπάρχουν ή με γάντια όπου δεν υπάρχουν πεντάλ.

Εάν είμαστε σε καραντίνα ή έχουμε κρούσματα ή υποψία κρούσματος στο σπίτι μας:

  • Δεν διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (πλαστικά, χαρτιά, μέταλλα) για να προστατέψουμε τόσο τους εργαζόμενους στη συλλογή όσο και αυτούς στα κέντρα διαλογής υλικών που συχνά διαχωρίζουν ανακυκλώσιμα υλικά με τα χέρια.
  • Γεμίζουμε τις σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων μέχρι τα 2/3 το πολύ, τις δένουμε σφιχτά και τις τοποθετούμε σε δεύτερη σακούλα που επίσης κλείνουμε σφιχτά. Προσέχουμε καλά να είναι γερές και οι δύο σακούλες, χωρίς σκισίματα, και σε περίπτωση αμφιβολίας χρησιμοποιούμε και τρίτη σακούλα.
  • Χρησιμοποιούμε γάντια για να κλείσουμε και δέσουμε τις σακούλες και να τις μεταφέρουμε στον κάδο απορριμμάτων – τα γάντια αυτά, μόλις γυρίσουμε σπίτι, τα πετάμε στις επόμενες σακούλες απορριμμάτων που θα χρησιμοποιήσουμε.

Εάν είμαστε υγιείς και δεν έχουμε υποψία κρούσματος:

  • Συνεχίζουμε την ανακύκλωση όπως πριν αλλά προσέχουμε να μην τοποθετούμε εντός των ανακυκλώσιμων τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούμε όπως γάντια, μαντήλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά κλπ. διότι αυτά δεν ανακυκλώνονται και πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων.
  • Γεμίζουμε τις σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων μέχρι τα 2/3 το πολύ και τις δένουμε σφιχτά. Είναι υπέρ της ασφάλειας όλων μας να χρησιμοποιούμε γάντια για να κλείσουμε και δέσουμε τις σακούλες και να τις μεταφέρουμε στον κάδο απορριμμάτων.
Δεν ξεχνάμε!
Ολα τα παραπάνω αποτελούν μια ελάχιστη συνεισφορά στην προστασία μας αλλά και στην προστασία των εργαζόμενων στην καθαριότητα

Ενημερωθείτε σωστά και μην αφήνετε τον πανικό και την παραπληροφόρηση να σας αποπροσανατολίζουν σχετικά με τον νέο κοροναϊό! Αναζητήστε την πλεον αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση στο μπλόγκ μας: pharm16.gr/blog 

Διαβάστε περισσότερα στα άρθρα μας: 
* Κοροναϊός: Τι πρέπει να προσέχουν τα άτομα με διαβήτη
* Κοροναϊός: 5 Μύθοι & 4 Aλήθειες!
Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον κοροναϊο σε 8 ερωτήσεις & απαντήσεις!
Έτσι γίνεται το σωστό πλύσιμο των χεριών! Οδηγίες βήμα βήμα!
Τι πρέπει να κάνουν όσοι έρθουν σε επαφή με τον ιό


Είμαστε δίπλα σας!

Εμείς εδώ στο pharm16.gr είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές!
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Μέσα απότο on line chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143 503, 210-6919892, 210-6465733) αλλά και στο φυσικό μας φαρμακείο στην οδό Δημητσάνας 16, κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00