Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Όλοι οι φυσικοί τρόποι για να νικήσετε την αϋπνία!

Όλοι οι φυσικοί τρόποι για να νικήσετε την αϋπνία!
Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τη σωματική και την ψυχική υγεία. Δυστυχώς, όμως, ο καλός και απρόσκοπτος νυχτερινός ύπνος δεν είναι δεδομένος για όλους. Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα με φυσικές λύσεις! Ανακαλύψτε τους καλύτερους συμμάχους στο Pharm16.gr  και ακολουθήστε τις συμβουλές μας!

Σύμφωνα με τα ερευνητικά στοιχεία: Ένας στους τρεις ενήλικες δυσκολεύεται να κοιμηθεί τουλάχιστον τρεις από τις επτά νύχτες της εβδομάδας. Μην περιμένετε λοιπόν το πρόβλημα της αϋπνίας να γίνει χρόνιο. Αντιμετωπίστε την κατάσταση με φυσικές λύσεις αφού προηγουμένως συζητήστε με το γιατρό σας.

ΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το άγχος, η ένταση και το στρες μπορούν εύκολα να οδηγήσουν στην  αϋπνία. Με σύμμαχο τη φυτοθεραπεία μπορείτε να αναζητήσετε πολλά βοηθήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ύπνου, από την κλασσική και διαχρονική βαλεριάνα, ως την 5-HTP (5-υδροξυ-τρυπτοφανη), και την πασιφλόρα, τον λυκίσκο (humulus lupulus) και πολλές ακόμη φυσικές λύσεις (όπως χαμομήλι, τίλιο), που βοηθούν στη δημιουργία συνθηκών χαλάρωσης και ηρεμίας συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου αλλά και της συναισθηματικής σταθερότητας! Στα συν, όσον αφορά τη λήψη των βοτάνων είναι ότι παρουσιάζουν σημαντικά λιγότερες παρενέργειες συγκριτικά με φάρμακα, ενώ κατά κανόνα δεν περιέχουν ουσίες που προκαλούν εθισμό γι’ αυτό και είναι εύκολο να γίνει σταδιακή μείωση και τερματισμός της χρήσης τους. Βέβαια η λήψη τους δεν πρέπει να συγκρίνεται με αυτή των φαρμάκων ούτε και πρέπει να αναμένονται αποτελέσματα για το ίδιο χρονικό διάστημα.

ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ 

Είναι η ορμόνη που παράγεται από τον εγκέφαλο και μας ξυπνά ή μας βάζει στον ύπνο. Η συγκέντρωσή της αρχίζει να αυξάνεται με το σκοτάδι, κορυφώνεται το βράδυ και στη συνέχεια, με το χάραμα αρχίζει βαθμιαία να μειώνεται. Με αυτόν τον τρόπο βοηθά τον οργανισμό να γνωρίζει πότε είναι ώρα για ύπνο και πότε είναι η ώρα για να ξυπνήσει. 

BITAMINEΣ

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Β1(Θειαμίνη) και Β6 (Πυριδοξίνη) βοηθούν στην λειτουργία των μεταβολικών διαδικασιών που συμβαίνουν φυσιολογικά και έχουν σαν στόχο την  παραγωγή ενέργειας. Η προσφορά τους όμως δεν σταματά εδώ, καθώς και οι δυό τους εξασφαλίζουν την… ηρεμία μας, καθώς συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία και στη μείωση της κούρασης. Επίσης, η βιταμίνη D3 είναι σημαντική και μάλιστα, η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ύπνου (αϋπνία ή διακοπτόμενο ύπνο). Ενα συμπλήρωμα διατροφής που περιλαμβάνει και τις τρεις αυτές βιταμίνες σε συνδυασμό με τη μελατονίνη είναι το Medichrom Bio Hypnol που κυκλοφορεί σε μορφή σπρέι και σε κάψουλες! 

ΣΤΡΩΜΑ & ΜΑΞΙΛΑΡΙ

Εάν τα βράδια συνεχώς στριφογυρίζετε στο κρεβάτι, σκεφτείτε να… αλλάξετε μαξιλάρι ή ακόμη και στρώμα! Ναι, και τα δυο επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου μας. Aναζητήστε στο Pharm16.gr μαξιλάρια που καλύπτουν όλες τις ανάγκες που δημιουργούνται στη διάρκεια του ύπνου, χαρίζοντας ξεκούραση και χαλάρωση, όπως το ανατομικό μαξιλάρι Mobiak Care King με Memory Foam  το οποίο προσαρμόζεται στην θερμοκρασία και στο σχήμα του κεφαλιού, αυχένα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και απαλλάσσει από πόνους και πιασίματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πως θα βρεις το στρώμα και το μαξιλάρι που σου ταιριάζουν! 

ΔΙΩΞΤΕ ΣΚΟΝΗ & ΑΚΑΡΕΑ!

Ναι, τα ακάρεα της οικιακής σκόνης που έχουν αγαπημένο τους... στέκι το υπνοδωμάτιο, υπονομεύουν τον ύπνο σας! Διώξτε τα λοιπόν με επισταµένη καθαριότητα του χώρου
• Ανοίξτε τα παράθυρα και αερίστε, εάν είναι δυνατόν δύο φορές την ημέρα από 10 λεπτά.
• Πλένετε τα καλύμματα και τα μαξιλάρια στους 60°C και χρησιμοποιήστε ειδικές θήκες για το στρώμα και τα μαξιλάρια.
• Διώξτε τη σκόνη και αποφύγετε τα πολλά έπιπλα μέσα στο δωμάτιο που μπορεί εύκολα να συσσωρευτεί σκόνη και να μείνει σκόνη (π.χ. βιβλιοθήκες με ανοιχτά ράφια χωρίς πόρτες)
• Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση των ακάρεων είναι η χρήση ειδικού σπρέι για τα ακάρεα της σκόνης για να ψεκάσετε στρώματα, παπλώματα, μοκέτες …) το οποίο καταπολεμά αποτελεσματικά τους μικροσκοπικούς εισβολείς. Εφαρμόστε το μία με δύο φορές τον χρόνο.
• Σκουπίζετε τακτικά το χώρο και εάν είναι δυνατόν τοποθετήστε φίλτρο για την σκόνη στην ηλεκτρική σκούπα

ΦΟΡΕΣΤΕ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ 

Περιορίστε τους ενοχλητικούς θορύβους στο σπίτι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από μια βρύση που στάζει, μια πόρτα που τρίζει, ένα ψυγείο που κάνει θόρυβο. Και αν κάποιοι εξωτερικοί θόρυβοι είναι ανυπόφοροι, φορέστε στην ανάγκη ωτοασπίδες.

Χρήσιμη γνώση! Τα φυτοθεραπευτικά σκευάσματα με συνδυασμούς βοτάνων συμβάλλουν θεαματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του ύπνου. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα βότανα δεν είναι πανάκεια, συνεπώς θα πρέπει να λαμβάνονται πάντα σύμφωνα με τη σύσταση του γιατρού ή του φαρμακοποιού, κι αυτό γιατί σε περίπτωση που ληφθούν σε συνδυασμό με οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, υπάρχει κίνδυνος αλληλεπιδράσεων
Αναζητήστε στο pharm16.gr φυσικά βοηθήματα που μπορεί να αποδειχθούν πραγματικοί σύμμαχοί σας για έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο. Παράλληλα, ενημερωθείτε εδώ για τα φυσικά συμπληρώματα, αφεψήματα από βότανα ή μεταλλικά ιχνοστοιχεία (όπως χαμομήλι, βαλεριάνα, μαγνήσιο κ.ά.) καθώς και τις εξειδικευμένες φόρμουλες που μπορεί να βοηθήσουν. Και βέβαια ανακαλύψτε δεκάδες άρθρα για τον ύπνο εδώ

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00