Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις, πριν και αφότου κάνεις το εμβόλιο

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις, πριν και αφότου κάνεις το εμβόλιο
Μπορώ να κάνω το εμβόλιο κατά του Covid-19; Δεν νιώθω και τόσο καλά, μήπως να το αναβάλλω; Πώς αλλάζω το ραντεβού; Τι πρέπει να έχω μαζί μου την ημέρα που θα κάνω το εμβόλιο; Υπάρχει περίπτωση να έχω ανεπιθύμητες ενέργειες κι αν ναι, ποιες είναι αυτές; Συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές ερωτήσεις σας και σας δίνουμε τις πιο έγκυρες απαντήσεις με βάση την πληροφόρηση που προέρχεται από τις υγειονομικές αρχές της χώρας μας, καθώς από και τους σχετικούς ιστότοπους της ΕΕ και των διεθνών οργανισμών: ECDC και ΠΟΥ. 

                                                  ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ!

Πώς θα δω εάν είναι η σειρά μου να κάνω το εμβόλιο;
Μπορείτε να δείτε εάν ανήκετε στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί:
* στην on-line πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/
* Σε ΚΕΠ  ή  Σε Φαρμακείο ή μπορείτε να στείλετε SMS στο 13034 γράφοντας: ΑΜΚΑ (κενό) Επώνυμο και θα λάβετε άμεσα απάντηση

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για να κλείσω ραντεβού;
* Εάν είστε εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβετε SMS με τον κωδικό εμβολιασμού. Για να επιβεβαιώσετε το συγκεκριμένο στέλνετε SMS στο 13034 γράφοντας μόνο αυτόν τον κωδικό – στη συνέχεια θα λάβετε νέο μήνυμα για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας. Να θυμάστε ότι έχετε τη δυνατότητα να επιβεβαιώσετε το ραντεβού μέσω SMS μέσα σε 72 ώρες, αλλιώς παύει να ισχύει. Εάν θέλετε να αλλάξετε το ραντεβού που σας προτείνεται, το κάνετε είτε στο emvolio.gov.gr, είτε σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.
* Εάν ΔΕΝ είστε εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση μπορείτε να κάνετε όλη τη διαδικασία μέσω της on-line πλατφόρμας (https://emvolio.gov.gr/) όπου ακολουθείτε τις οδηγίες (επειδή γίνεται ταυτοποίηση στοιχείων θα χρειαστεί να έχετε εύκαιρους τους κωδικούς σας ΤΑΧΙSNET)
Να θυμάστε: Μπορεί να κλείσει ραντεβού για εσάς και κάποιος άλλος (συγγενής ή φίλος) χωρίς να χρειάζεται εξουσιοδότηση – αρκεί το πρόσωπο που θα κάνει τη διαδικασία εκ μέρους σας, να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση και να έχει μαζί του το ΑΜΚΑ σας και την αστυνομική σας ταυτότητα (ή  φωτοτυπία τους)_

Έκλεισα ραντεβού για εμβόλιο, αλλά θέλω να το αλλάξω. Μπορώ;
Ναι μπορείτε να κάνετε αλλαγή/ακύρωση του ραντεβού σας –για μια μόνο φορά–, έως και 3 μέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία. Εάν ακυρώσετε ή δεν εμφανιστείτε στο ραντεβού θα μπορέσετε να κλείσετε νέο ραντεβού με οποιονδήποτε από τους τρόπους που περιγράφονται παραπάνω, όμως θα πρέπει να περάσει ένας μήνας.

Δεν θυμάμαι πότε είναι το ραντεβού μου. Τι πρέπει να κάνω;
Αρχικά, γίνεται υπενθύμιση του ραντεβού σας 3 φορές, με SMS στον αριθμό που έχετε δηλώσει: το πρώτο 3 ημέρες πριν από το ραντεβού, το δεύτερο την παραμονή του ραντεβού και το τρίτο στις 7 π.μ. την ημέρα του ραντεβού. Αν, παρ’ όλα αυτά, επιθυμείτε να αναζητήσετε το ραντεβού σας οποτεδήποτε, μπορείτε είτε να στείλετε SMS στο 13034 γράφοντας τον ΑΜΚΑ και το επώνυμό σας, είτε να μπείτε στο emvolio.gov.gr (αναζήτηση με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ), είτε να απευθυνθείτε σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.

                                         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ Είναι Γρίπη ή Κοροναϊός; Πώς ξεχωρίζουμε τα συμπτώματα! 

Έχει έρθει η ώρα για τον εμβολιασμό αλλά δεν νιώθω καλά τι κάνω;
Δεν πρέπει κάποιος να προσέλθει σε προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό αν είναι σε αυτοαπομόνωση, ή σε αναμονή για τεστ COVID-19 ή δεν είναι σίγουρος ότι είναι υγιής. Είναι καλύτερα να περιμένετε έως ότου αναρρώσετε για να εμβολιαστείτε, αλλά θα πρέπει αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό. 

Τι πρέπει να έχω μαζί μου την ημέρα που έχει κλειστεί το ραντεβού για εμβόλιο;
Αρχικά καλό είναι να είστε στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού). Επίσης πρέπει να έχετε μαζί:
*  Αστυνομική Ταυτότητα - (ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο)
*  Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) - (ή τον ΑΦΜ)
*  Τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).
Δεν είναι υποχρεωτική η εκτύπωση των στοιχείων του εμβολιασμού

                                          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τεστ ανίχνευσης Κορονοϊού με αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά!

                                                             ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ!

Μπορώ να συνεχίσω κανονικά τις δραστηριότητές μου μετά τον εμβολιασμό;
Ναι, μπορείτε να συνεχίσετε να συμμετέχετε κανονικά σε όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητές σας, εφόσον αισθάνεστε υγιής.

Μπορεί να εμφανίσω ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό; Ποιες είναι αυτές;
Σύμφωνα με τις κλινικές μελέτες, οι πιο συνηθισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες που πιθανόν να εμφανιστούν μετά τον εμβολιασμό είναι πόνος στο σημείο της ένεσης, πονοκέφαλος, μυαλγίες, αρθραλγίες, κόπωση, ρίγος ή και πυρετός. Τα συμπτώματα αυτά σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να είναι συχνότερα στις νεαρότερες ηλικίες. Υποχωρούν σύντομα και δεν πρέπει να σας ανησυχούν, διότι αποτελούν ένδειξη ότι ο οργανισμός ανταποκρίνεται στο εμβόλιο.

Τι μπορώ να κάνω εάν εμφανίσω ανεπιθύμητες ενέργειες;
Μπορείτε να λάβετε κάποιο αντιπυρετικό ή αντιφλεγμονώδες φάρμακο που βοηθά στην αντιμετώπισή τους. Στην περίπτωση που τα συμπτώματα επιμείνουν, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ή το εμβολιαστικό κέντρο που κάνατε το εμβόλιο. Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες που θεωρείτε ότι σχετίζονται με τη χορήγηση του εμβολίου κατά της COVID-19 στη σελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, συμπληρώνοντας την Κίτρινη Κάρτα (www.eof.gr/web/guest/yellowgeneral)

Τώρα που εμβολιάστηκα είμαι προστατευμένος/η από την COVID-19;
Κάθε εμβόλιο, πριν εγκριθεί, έχει ελεγχθεί σε μελέτες στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 30.000 εθελοντές και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε σοβαρά από COVID-19. Χρειάζονται αρκετές ημέρες μετά τη χορήγηση και της δεύτερης δόσης του εμβολίου (ανάλογα με το εμβόλιο) για να αναπτύξει το σώμα ανοσία στον ιό. Μερικοί άνθρωποι μπορεί παρά τον εμβολιασμό τους να ασθενήσουν από COVID-19, η νόσος τους όμως αναμένεται να είναι αρκετά πιο ήπια.

Χρειάζεται να συνεχίσω να βάζω μάσκα και να τηρώ τα μέτρα ατομικής προστασίας;
Ναι, οπωσδήποτε! Και μετά τον εμβολιασμό θα πρέπει να συνεχίσετε να τηρείτε τα μέτρα προστασίας όπως η τακτική και σχολαστική υγιεινή των χεριών, η χρήση μάσκας και η τήρηση κοινωνικής απόστασης, καθαριότητα του χώρου όπου ζείτε/εργάζεστε. Κι αυτό γιατί κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό και ο ιός θα κυκλοφορεί στην κοινότητα μέχρι να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό πληθυσμού. Όσο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού εμβολιαστεί, τόσο συντομότερα θα περιοριστεί η κυκλοφορία του ιού.

                                              ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ * H μάσκα, τα είδη της και πώς θα την διαλέξετε! 
                                                                                     * Μάθετε πώς να πλένετε τη μάσκα σωστά!

                                                                                              * Εξουδετερώστε το… 99,9% των βακτηριδίων!

Ενημερωθείτε σωστά και μην αφήνετε τον πανικό και την παραπληροφόρηση να σας αποπροσανατολίζουν σχετικά με τον νέο κοροναϊό! 
Αναζητήστε την πλέον αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση στο μπλόγκ μας: pharm16.gr/blog 
Στο pharm16.gr 35 χρόνια τώρα είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές! Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Μέσα απότο on line chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143 503, 210-6919892, 210-6465733) αλλά και στο φυσικό μας φαρμακείο στην οδό Δημητσάνας 16, κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων.

Χρήσιμες διευθύνσεις πληροφόρησης

Δυστυχώς στο θέμα των εμβολίων η παραπληροφόρηση καλά κρατεί. Γι’ αυτό και οι ειδικοί συμβουλεύουν να επιμένετε στην επικαιροποιημένη πληροφόρηση μόνο από έγκυρες πηγές.Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας και η ιστοσελίδα του (https://www.moh.gov.gr/) ενημερώνουν διαρκώς τον πολίτη για ότι νεότερο.  Δείτε την παρουσίαση, βήμα- βήμα, όλης τη διαδικασία του εμβολιασμού εδώ

* Εμβολιασμός κατά της COVID-19 (emvolio.gov.gr)
* Άυλη συνταγογράφηση (https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/phakelos-ugeias/aule-suntagographese)
* Εμβολιασμοί - Υπουργείο Υγείας (https://emvolio.gov.gr/)
* Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας υγείας (https://eody.gov.gr/erotiseis-kai-apantiseis-schetika-me-ton-emvoliasmo-gia-ton-koronoio-sars-cov-2)
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00