Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Δωρεάν self tests ανίχνευσης κορονοϊού. Πώς θα τα προμηθευτείτε!

Δωρεάν self tests ανίχνευσης κορονοϊού. Πώς θα τα προμηθευτείτε!
Δωρεάν τεστ αντιγόνου για ανίχνευση του κορονοϊού θα μπορείτε να κάνετε μόνοι στο σπίτι, εύκολα, γρήγορα και εντελώς δωρεάν από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Για πληροφορίες σχετικά με το που και πώς θα το προμηθευτείτε, που θα απευθυνθείτε, εάν το τεστ βγει θετικό και απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, διαβάστε παρακάτω.

Ενα νέο εργαλείο έρχεται να προστεθεί στη μάχη κατά της πανδημίας και μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα θα είναι πρώτη στη Ευρώπη που ξεκινά τη χρήση αυτών των τεστ. Στόχος, κάθε πολίτης να μπορεί να παρακολουθεί σε εβδομαδιαία βάση την υγεία του. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τη διαδικασία για τo self test αλλά και χρήσιμες απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.

BHMA-BHMA H ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ και χρήσιμες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας!

Από πού θα παίρνω το τεστ; Θα το πληρώνω;
Οχι, είναι δωρεάν. Κάθε πολίτης θα μπορεί να παραλαμβάνει με τον ΑΜΚΑ του, από το φαρμακείο της γειτονιάς του, ένα δωρεάν test κάθε εβδομάδα και στη συνέχεια θα πραγματοποιεί ο ίδιος την εξέταση στο σπίτι!

Είναι δύσκολο να κάνω το τεστ μόνος μου;
Όχι, πρόκειται για τεστ που γίνονται εύκολα στο σπίτι χωρίς την υποστήριξη επαγγελματία υγείας. Μάλιστα θα υπάρχουν βίντεο και φυλλάδια με οδηγίες για τη διενέργεια τεστ

Έίναι αξιόπιστο το τεστ;
Ναι, τα οικιακά ατομικά τεστ έχουν υψηλό βαθμό ευαισθησίας και εγκυρότητας που προσεγγίζει το 95-99%.

Από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, κάθε πολίτης που επιθυμεί, θα μπορεί να παραλαμβάνει με τον ΑΜΚΑ του, από το φαρμακείο της γειτονιάς του, ένα δωρεάν test κάθε εβδομάδα.
Τι κάνω αν βρεθώ θετικός;
Ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που προβλέπει δήλωση του θετικού κρούσματος (σε ειδική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί) και επανέλεγχο σε δομή υγείας. Η θετική διάγνωση του οικιακού τεστ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βεβαίωση για άδεια από την εργασία χωρίς επανέλεγχο.

Μπορώ να κάνω παραπάνω τεστ; 
Κάθε πολίτης/κάτοχος AMKA δικαιούται τέσσερα τεστ το μήνα που μπορεί να προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς του.

Μπορώ να το κάνω στο φαρμακείο;
Τα συγκεκριμένα τεστ είναι εύκολα στη χρήση και προορίζονται για κατ’ oίκον χρήση. Εφόσον ωστόσο υπάρχουν πολίτες που επιθυμούν να έχουν βοήθεια ή καθοδήγηση αυτό μπορεί να γίνεται από τον/την φαρμακοποιό με μια μικρή οικονομική επιβάρυνση για την υπηρεσία που παρέχει.

Πόσα τεστ δικαιούται μια οικογένεια;
Τέσσερα τεστ ανά άτομο. Οι γονείς ανηλίκων τέκνων θα μπορούν να προμηθεύονται οι ίδιοι τα τεστ των παιδιών τους. Τα οικιακά τεστ μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς υποστήριξη επαγγελματία υγείας από τις ηλικίες 14 και άνω.

Είναι διαφορετικά τα self test από τα rapid test;
Ναι είναι πιο εύκολα στη χρήση. Συγκεκριμένα είναι τεστ ρινικά και σιέλου και όχι ρινοφαρυγγικά ή στοματοφαρυγγικά.

Τι ωφελεί να κάνω το τεστ αν δεν το δηλώσω κάπου;
Είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθεί κεντρικά η τακτική διενέργεια τεστ σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Ωστόσο τα θετικά τεστ θα δηλώνονται με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για να υπάρχει καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση.

Μπορώ να παραλάβω τεστ και για άλλα μέλη της οικογένειάς μου;
Ναι για τα συνδεδεμένα ανήλικα μέλη από τους κηδεμόνες τους.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
* Eίναι Κοροναϊός ή κάτι άλλο; Αλλεργία, άσθμα, κρυoλόγημα, γρίπη...
* H μάσκα, τα είδη της και πώς θα την διαλέξετε! 
* Μάθετε πώς να πλένετε τη μάσκα σωστά!
* Εξουδετερώστε το… 99,9% των βακτηριδίων!
* Όλα όσα πρέπει να ξέρετε, πριν και αφότου κάνετε το εμβόλιο κατά του Covid-19!

Ενημερωθείτε σωστά και μην αφήνετε τον πανικό και την παραπληροφόρηση να σας αποπροσανατολίζουν σχετικά με τον νέο κοροναϊό! 
Αναζητήστε την πλέον αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση στο μπλόγκ μας: pharm16.gr/blog 
Στο pharm16.gr 35 χρόνια τώρα είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές! Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Μέσα απότο on line chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143 503, 210-6919892, 210-6465733) αλλά και στο φυσικό μας φαρμακείο στην οδό Δημητσάνας 16, κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00