Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Rapid Self test: Ποια είναι & πως θα κάνεις σωστά τα τεστ κορονοϊού!

Rapid Self test: Ποια είναι & πως θα κάνεις σωστά τα τεστ κορονοϊού!
Ενας στους τρεις φορείς του κορονοϊού είναι ασυμπτωματικός και δεν γνωρίζει ότι μεταδίδει τον ιό. Τώρα όμως μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ελέγξουμε εάν νοσούμε με το self test! Eνα αξιόπιστο εργαλείο αυτοδιάγνωσης, που μας βοηθά να προστατέψουμε την υγεία μας αλλά και τη ζωή των αγαπημένων μας και των συνανθρώπων μας! Ποια ακριβώς είναι τα self test - rapid test; Ποιες οι διαφορές τους και κυρίως, πώς μπορούμε να τα κάνουμε μόνοι στο σπίτι, εύκολα, γρήγορα και εντελώς δωρεάν; Το Pharm16.gr πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, έγκαιρα και έγκυρα λύνει τις απορίες και σας ενημερώνει! Βρείτε τις απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί, γνωρίστε ποια είδη τεστ υπάρχουν, πώς γίνονται βήμα-βήμα αλλά και πώς θα είστε σίγουροι ότι τα κάνετε σωστά!

Γιατί να κάνω self test;

Tα self test αναδεικνύονται σε σημαντικό εργαλείο στην έγκαιρη ανίχνευση των ασυμπτωματικών ασθενών! Κι αν λάβει κάποιος υπόψιν ότι ήδη μέχρι χθες το απόγευμα συνολικά 258 μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικά είναι όχι μόνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και για τον καθένα μας ξεχωριστά.  

Πόσα είδη self test-rapid test υπάρχουν; 

Τα τεστ είναι τριών ειδών και συγκεκριμένα:

1. Test αντιγόνου με λήψη επιχρίσματος από το ρινοφάρρυγγα ή τη μύτη με μπατονέτα- στυλό
2. Test αντιγόνου με λήψη σάλιου
3. Test αντισωμάτων με λήψη αίματος αντιγόνου αντισωμάτων (ΙGGκαι ΙGM)

Πώς γίνονται; Οι οδηγίες χρήσης τους βήμα-βήμα!

ΤΕΣΤ αντιγόνου με ρινοφαρυγγικό ή στοματοφαρυγγικό  επίχρισμα
Πώς γίνεται: ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Με καθαρά χέρια εισάγετε την αποστειρωμένη
μπατονέτα που παρέχεται με το σετ στη ρινική κοιλότητα και πάρτε δείγμα αρκετές φορές για να συλλέξετε επιδερμικά κύτταρα της βλέννας. Για το στοματοφαρυγγικό επίχρισμα εισάγετε την μπατονέτα στο πίσω μέρος του φάρυγγα.

1. Αφαιρέστε τη συσκευή δοκιμής από την κλειστή αλουμινένια συσκευασία  τοποθετήστε την σε καθαρή και επίπεδη επιφάνεια και χρησιμοποιείστε την το συντομότερο δυνατό. 
2. Ξεβιδώστε το καπάκι του σωλήνα συλλογής δείγματος.
3. Πάρτε το μπουκάλι δοκιμαστικού ρυθμιστικού διαλύματος εξαγωγής, αφαιρέστε το πώμα και προσθέστε όλο το ρυθμιστικό διάλυμα μέσα στο σωλήνα εξαγωγής.
4. Τοποθετήστε την μπατονέτα με το επίχρισμα, περιστρέψτε την περίπου για 10 δευτερόλεπτα ενώ ταυτόχρονα πιέζετε το κεφάλι της στο εσωτερικό του σωλήνα, ώστε να απελευθερωθούν τα αντιγόνα από τη μπατονέτα.
5. Αφαιρέστε την μπατονέτα, ενώ ταυτόχρονα,  πιέζετε το κεφάλι της στο εσωτερικό του σωλήνα καθώς την αφαιρείτε και πετάξτε την.
6. Τοποθετήστε και σφίξτε το πώμα πάνω στο σωλήνα συλλογής δείγματος, κουνήστε δυνατά για να ανακατευτεί το δείγμα και το ρυθμιστικό διάλυμα εξαγωγής (Δείτε απεικόνιση 4).
7. Προσθέστε 3 σταγόνες διαλύματος στην υποδοχή δείγματος και ξεκινήστε το χρονόμετρο. Διαβάστε τα αποτελέσματα σε 10-20 λεπτά. Μην ερμηνεύσετε τα αποτελέσματα μετά την πάροδο 20 λεπτών.


ΘΕΤΙΚΟ
: Εμφανίζονται δύο κόκκινες γραμμές. Μία κόκκινη γραμμή εμφανίζεται στην περιοχή ελέγχου (C) και μία γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T). 

ΑΡΝΗΤΙΚΟ: Μόνο μία κόκκινη γραμμή εμφανίζεται στην περιοχή ελέγχου (C) και καμία γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T). 

ΑΚΥΡΟ: Δεν εμφανίζεται καμία κόκκινη γραμμή στην περιοχή ελέγχου (C). Το τεστ είναι άκυρο έστω κι αν υπάρχει γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T). Οι πιθανοί λόγοι αποτυχίας είναι η ανεπαρκής ποσότητα δείγματος ή λανθασμένες διαδικαστικές τεχνικές. Ελέγξτε τη διαδικασία δοκιμής και επαναλάβετε το τεστ χρησιμοποιώντας μια νέα συσκευή δοκιμής.
ΤΕΣΤ Σάλιου
Πώς γίνεται ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Αφήστε τη συσκευή δοκιμής, το δείγμα και το διάλυμα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη δοκιμή. Μη βάλετε τίποτε στο στόμα για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τη συλλογή στοματικού δείγματος.
1. Φτύστε αρκετό σαλιο μέσα στο κύπελλο συλλογής σάλιου.
2.Πάρτε ένα σωλήνα εξαγωγής και ένα μπουκάλι ρυθμιστικού διαλύματος εξαγωγής, αφαιρέστε το πώμα από το μπουκάλι και τοποθετήστε όλο το ρυθμιστικό διάλυμα στο σωλήνα.
3. Τραβήξτε αρκετό σάλιο από το κύπελλο με ένα σταγονόμετρο. Βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο υγρού δεν υπερβαίνει το σημείο ένωσης μεταξύ του κατώτερου σημείου αέρα της πλαστικής πιπέτα και μεταφέρετέ το στο σωλήνα εξαγωγής.
4. Πάρτε ένα ακροφύσιο και σφραγίστε το σωλήνα εξαγωγής. Κουνήστε απαλά κάθετα για περίπου 5 δευτερόπλεπτα ώστε να αναμειχθεί καλά το σάλιο με το ρυθμιστικό διάλυμα.

5. Αφαιρέστε τη συσκευή δοκιμής από τη σφραγισμένη αλουμινένια συσκευασία, τοποθετήστε την σε καθαρή, επιπεδη επιφάνεια και χρησιμοιήστε την άμεσα. Μεταφέρετε σταγόνες δείγματος στην ειδική υποδοχή δείγματος κάθετα.
6. Περιμένετε 10-20 λεπτά και διαβάστε τα αποτελέσματα. Μην ερμηνεύσετε αποτελέσματα μετά τα 20 λεπτά.


ΘΕΤΙΚΟ: Εμφανίζονται δύο κόκκινες γραμμές. Μία κόκκινη γραμμή εμφανίζεται στην περιοχή ελέγχου (C) και μία γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T).

ΑΡΝΗΤΙΚΟ: Μόνο μία κόκκινη γραμμή εμφανίζεται στην περιοχή ελέγχου (C) και καμία γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T).

ΑΚΥΡΟ: Δεν εμφανίζεται καμία κόκκινη γραμμή στην περιοχή ελέγχου (C). Το τεστ είναι άκυρο έστω κι αν υπάρχει γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T). Οι πιθανοί λόγοι αποτυχίας είναι η ανεπαρκής ποσότητα δείγματος ή λανθασμένες διαδικαστικές τεχνικές. Ελέγξτε τη διαδικασία δοκιμής και επαναλάβετε το τεστ χρησιμοποιώντας μια νέα συσκευή δοκιμής.
Test με λήψη αίματος αντιγόνου αντισωμάτων (ΙGGκαι ΙGM)
Πώς γίνεται ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Η γρήγορη συσκευή τεστ για την ανίχνευση αντισωμάτων IgG/igM αποτελεί γρήγορη ανοσολογική δοκιμή χρωματογραφίας για την ποιοτική ανίχνευση αντισωμάτων IgG/IgM σε ολικό αίμα, ορό ή πλάσμα.
1. Aφήστε τη συσκευασία να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρέστε τη συσκευή δοκιμής.
2. Τοποθετήστε τη σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια. 
3. Για δείγμα ορού ή πλάσματος:
4. Χρησιμοποιώντας το σταγονόμετρο μιας χρήσης, τραβήξτε από το δείγμα μέχρι τη γραμμή γεμίσματος και μεταφέρετε 10μL ορού/πλάσματος στην υποδοχή δείγματος. Προσθέστε δύο σταγόνες ρυθμιστικού διαλύματος και ξεκινήστε το χρονόμετρο
5. Για Δείγματα Ολικού Αίματος (με φλεβοκέντηση/ δαχτυλοκέντηση):
6. Χρησιμοποιώντας το σταγονόμετρο μιας χρήσης μεταφέρετε μια σταγόνα αίματος στην υποδοχή δείγματος της συσκευής. Προσθέστε δυο σταγόνες ρυθμιστικού διαλύματος και ξεκινήστε το χρονόμετρο. 
7. Τα δείγματα μπορούν επίσης να τοποθετηθούν με τη χρήση μικροσταγονόμετρου.
8. Περιμένετε να εμφανιστούν η/οι έχγρωμη/μες γραμμή/ές. Διαβάστε τα αποτεσματα στα 10 λεπτά κι όχι μετά την παροδο των 15 λεπτών. 

IgG ΘΕΤΙΚΟ: Εμφανίζεται η έγχρωμη γραμμή στην περιοχή της γραμμής ελέγχου (C) και μια έγχρωμη γραμμή στην περιοχή της γραμμής δοκιμής ΙgG.

IgM ΘΕΤΙΚΟ: Εμφανίζεται η έγχρωμη γραμμή στην περιοχή της γραμμής ελέγχου (C) και μια έγχρωμη γραμμή στην περιοχή της γραμμής δοκιμής ΙgΜ.

IgG και ΙgM ΘΕΤΙΚΑ: Εμφανίζεται η έγχρωμη γραμμή στην περιοχή της γραμμής ελέγχου (C) και στις δύο περιοχές των γραμμών δοκιμής ΙgG και IgM.

AΡΝΗΤΙΚΟ: Εμφανίζεται η έγχρωμη γραμμή στην περιοχή της γραμμής ελέγχου C αλλά δεν εμφανίζεται καμμια γραμμή στην περιοχή της γραμμής δοκιμής IgH ή ΙgM.

ΑΚΥΡΟ:  Δεν εμφανίζεται καμία κόκκινη γραμμή στην περιοχή ελέγχου (C). Ελέγξτε τη διαδικασία δοκιμής και επαναλάβετε το τεστ χρησιμοποιώντας μια νέα συσκευή δοκιμής.

Ενημερωθείτε σωστά και μην αφήνετε τον πανικό και την παραπληροφόρηση να σας αποπροσανατολίζουν σχετικά με τον νέο κοροναϊό! 
Αναζητήστε την πλέον αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση στο μπλόγκ μας: pharm16.gr/blog 
Στο pharm16.gr 35 χρόνια τώρα είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές! Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Μέσα απότο on line chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143 503, 210-6919892, 210-6465733) αλλά και στο φυσικό μας φαρμακείο στην οδό Δημητσάνας 16, κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

* Δωρεάν self tests ανίχνευσης κορονοϊού. Πώς θα τα προμηθευτείτε!
Eίναι Κοροναϊός ή κάτι άλλο; Αλλεργία, άσθμα, κρυoλόγημα, γρίπη...
* H μάσκα, τα είδη της και πώς θα την διαλέξετε! 
* Μάθετε πώς να πλένετε τη μάσκα σωστά!
* Εξουδετερώστε το… 99,9% των βακτηριδίων!
* Όλα όσα πρέπει να ξέρετε, πριν και αφότου κάνετε το εμβόλιο κατά του Covid-19!

Δείτε το βίντεο: Self test εύκολα και απλά 



Αν είστε μαθητής Λυκείου, σας ενδιαφέρει, γιατί... «το πιο σημαντικό τεστ γίνεται εκτός σχολείου»!


Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00