Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Το παράξενο σύμπτωμα που βιώνουν κάποιοι μετά το εμβόλιο Covid-19!

Το παράξενο σύμπτωμα που βιώνουν κάποιοι μετά το εμβόλιο Covid-19!
‘Ολο και πιο συχνά οι γιατροί ακούνε από τους ασθενείς τους για μια παράξενη «αντίδραση» τη νύχτα που ακολουθεί τον εμβολιασμό τους με τη δεύτερη δόση του εμβολίου Covid-19. Ποια είναι αυτή; Υπάρχει λόγος ανησυχίας; Και γίνεται να είμαστε προετοιμασμένοι; Βρείτε τις απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί!

Oι ανεπιθύμητες ενέργειες που πιθανόν να εμφανιστούν μετά τον εμβολιασμό είναι...

... προβλεπόμενες: ενόχληση στο σημείο της ένεσης, πονοκέφαλος, μυαλγίες, αρθραλγίες, κόπωση, ρίγος ή και πυρετός. Συμπτώματα, που σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να είναι συχνότερα στις νεαρότερες ηλικίες, όμως υποχωρούν σύντομα και δεν πρέπει να μας ανησυχούν, καθώς αποτελούν ένδειξη ότι ο οργανισμός ανταποκρίνεται στο εμβόλιο. Οι Αμερικανοί γιατροί ωστόσο, αναφέρουν και μια άλλη παράξενη αντίδραση του οργανισμού, την οποία πληροφορήθηκαν από τους ασθενείς τους και μάλιστα κυκλοφορεί ευρέως σαν… ανέκδοτο στα social media! Το φαινόμενο για το οποίο μιλούν, συμβαίνει το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας μετά τον εμβολιασμό και τείνει να είναι πιο συχνό μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου! Ποιο είναι αυτό;…

… Μπορεί να «δείτε» παράξενα ή «ζωντανά» και έντονα όνειρα στον ύπνο σας!

Πολλοί ανέφεραν αυτή την παράξενη αντίδραση μετά το εμβόλιο Covid! Στις ΗΠΑ κυκλοφορούν πολλές συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για όνειρα των εμβολιασθένων σχετικά με… την άγρια φύση, ενώ κάποια περιλαμβάνουν ακόμη και επίσκεψη στο… διάστημα! Σύμφωνα με τον ιατρικό συντάκτη του CBS4, David Hnida,MD, ορισμένοι ανέφεραν ότι στον ύπνο τους είδαν να πετούν προς τη σελήνη, να τοποθετούν σημαία, ακόμη και να βγαίνουν ραντεβούν με τον Αβραάμ Λίνκολν για ένα χάρμπουγκερ!

Τι συμβαίνει;

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια ανοσολογική απάντηση του οργανισμού», λένε οι ειδικοί και ίσως να συμβαίνει επειδή το εμβόλιο ενδεχομένως να διαταράσσει τον κύκλο του ύπνου. Το φαινόμενο αυτό βέβαια δεν έχει ερευνηθεί επισήμως, οπότε είναι και δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα γιατί ορισμένοι βιώνουν τόσο παράξενα όνειρα μετά τον εμβολιασμό τους. Ωστόσο οι γιατροί υποθέτουν ότι καθώς αυξάνεται η ανοσολογική απόκριση δημιουργούνται κάποιες αντιδράσεις που ενδεχομένως να διαταράσσουν τον κύκλο του ύπνου κάνοντας τα όνειρά μας… αξέχαστα!

Μήπως πρόκειται για μια φοβία που μένει στο υποσυνείδητο;

Σύμφωνα με τον Dan Shade, ΜD, ειδικό του ύπνου στο Allegheny Health Network, "ο λόγος που συνήθως θυμόμαστε τα όνειρα που βλέπουμε είναι γιατί ο ύπνος μας είναι διαταραγμένος!" Και έχει λογική όλο αυτό! Από τη μία η φοβία της μόλυνσης από τον κορονοϊό και η ανάγκη για προσωπική προστασία με μάσκες προσώπου και self test, από την άλλη τα κορονο-πάρτι και ο συνωστισμός που ακούμε ότι συμβαίνουν στις πλατείες σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα σενάρια, όλα φτάνουν και αρκούν για να μας "βασανίσουν" ακόμη και στον ύπνο μας!

Μη φοβάστε, τα όνειρα είναι μόνο προσωρινά, λένε οι ειδικοί!

Μπορεί ξυπνώντας το πρωί, την επομένη του εμβολιασμού να νιώθετε λίγο αναστατωμένοι ή και μπερδεμένοι όμως να είστε σίγουροι ότι τα «ζωντανά» όνειρά σας δεν χρειάζεται να σας ανησυχούν. Οι γιατροί λένε, ότι είτε είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα του ανοσοποιητικού σας συστήματος, είτε αποτελούν το ψυχολογικό αποκορύφωμα μιας μακράς και επίπονης χρονιάς. Τα όνειρα δεν έχουν συνδεθεί με άλλες αρνητικές επιδράσεις και, όπως σημείωσε η Hnida, «είναι προσωρινά».

Θυμηθείτε να κοιμηθείτε καλά πριν…!

Η δική μας συμβουλή πάντως είναι απλή! Για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ίωση- πόσω μάλλον τον Covid-19- τόσο σαν πρόληψη όσο και σαν  αντιμετώπιση-, είναι σημαντικό να έχουμε επαρκή σε χρόνο και καλής ποιότητας ύπνο. Το ίδιο φαίνεται, να ισχύει και στην απόδοση του εμβολιασμού. Αφού, όπως λένε και η επιστήμονες, η καλύτερη ποιότητα και η χρονική επάρκεια του ύπνου (τουλάχιστον 7 ώρες το 24ώρο) φαίνεται ότι βοηθάει την απόδοση των εμβολίων.

Το Pharm16.gr πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, έγκαιρα και έγκυρα λύνει τις απορίες και σας ενημερώνει! Βρείτε τις απαντήσεις σχετικά με τον κορονοϊό μεσα από την αρθρογραφία, κι ακόμη γνωρίστε ποια είδη self test - rapid test μπορείτε να βρείτε, πώς γίνονται βήμα-βήμα αλλά και πώς θα είστε σίγουροι ότι τα κάνετε σωστά! 

Ενημερωθείτε σωστά και μην αφήνετε τον πανικό και την παραπληροφόρηση να σας αποπροσανατολίζουν σχετικά με τον νέο κοροναϊό! 
Αναζητήστε την πλέον αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση στο μπλόγκ μας: pharm16.gr/blog 
Στο pharm16.gr 35 χρόνια τώρα είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές! Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Μέσα απότο on line chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143 503, 210-6919892, 210-6465733) αλλά και στο φυσικό μας φαρμακείο στην οδό Δημητσάνας 16, κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

* Rapid Self test: Ποια είναι & πως θα κάνεις σωστά τα τεστ κορονοϊού!
* Δωρεάν self tests ανίχνευσης κορονοϊού. Πώς θα τα προμηθευτείτε!
Eίναι Κοροναϊός ή κάτι άλλο; Αλλεργία, άσθμα, κρυoλόγημα, γρίπη...
* H μάσκα, τα είδη της και πώς θα την διαλέξετε! 
* Μάθετε πώς να πλένετε τη μάσκα σωστά!
* Εξουδετερώστε το… 99,9% των βακτηριδίων!
* Όλα όσα πρέπει να ξέρετε, πριν και αφότου κάνετε το εμβόλιο κατά του Covid-19!

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00