Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Είναι κοροναϊός ή αλλεργία; Πώς θα το καταλάβεις!

Είναι κοροναϊός ή αλλεργία; Πώς θα το καταλάβεις!
Οι αλλεργίες ακόμη κάνουν «πάρτι» και θα συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν ως τα τέλη του μήνα. Όμως πώς μπορούμε να ξεχωρίζουμε τα συμπτώματα της αλλεργίας από αυτά του νέου κοροναϊού και τι πρέπει να προσέξουμε;

Η εμφάνιση αλλεργιών, και ιδιαίτερα της αλλεργικής ρινίτιδας, προκαλεί σύγχυση και ανησυχία! Κι αυτό γιατί μπορεί να έχουν κάποια παρόμοια συμπτώματα. Σύμφωνα μάλiστα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για την πανδημία κ. Τσιόδρα, τα συμπτώματα δεν μοιάζουν όλα και ένα μεγάλο ποσοστό στη χώρα μας (περίπου 20%) έχουν και άσθμα για το οποίο μπορεί να έχουν μία συχνή ιατρική παρακολούθηση και να παίρνουν φάρμακα. Το σημαντικό, λοιπόν, είναι να ξέρουμε τα συμπτώματα αλλά και πως αυτά διαφοροποιούνται από τη νόσο.

Ποια συμπτώματα EINAI «αλλεργία» 

Κάποια συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως στην αλλεργία, αλλά όχι στον κοροναϊό. Πώς μπορούμε να το καταλάβουμε; Σύμφωνα με τον καθηγητή τα παρακάτω τέσσερα είναι που καθορίζουν την εμφάνιση μιας αλλεργίας:

1.   Φτάρνισμα
2.   Κόκκινα μάτια
3.   Ρινική καταρροή
4.   Φαγούρα

“Tο χαρακτηριστικό των αλλεργιών παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και ασυμπτωματικά περιστατικά του κορονοϊού, είναι αυτά τα συμπτώματα. Κάποια από αυτά εμφανίζονται ειδικά στην αλλεργία, όπως το φτάρνισμα και η φαγούρα και τα κόκκινα μάτια. Άρα θέλει μια προσοχή να διαφοροποιήσει κανείς τα συμπτώματα. Κι αν δεν είναι βέβαιος να ρωτά τον γιατρό του. Γιατί αν χρειαστεί, θα πρέπει να ελεγχθεί”.

Ποια συμπτώματα ΔΕΝ είναι αλλεργία

Στα συμπτώματα που μπορούν να κινήσουν υποψίες για τον νέο κοροναϊό περιλαμβάνονται: ο πυρετός, οι μυαλγίες και η έντονη κόπωση. «Ο πυρετός δεν είναι συχνό φαινόμενο", λέει ο κ.Τσιόδρας «και δεν καθορίζει την αλλεργική κατάσταση. Οι μυαλγίες ή η κόπωση που καμιά φορά εμφανίζουν τα αλλεργικά άτομα είναι κάτι το οποίο θέλει χρόνο να εκδηλωθεί. Δεν είναι αυτή η οξεία καταβολή που εμφανίζει ο ιός».

Τι πρέπει να κάνουμε

Το καλύτερο είναι τα άτομα με χρόνια αλλεργία να ακολουθούν προσεκτικά τις συμβουλές του γιατρού τους, να συνεχίσουν τη φαρμακευτική αγωγή τους και να είναι σε επικοινωνία μαζί του, ώστε εάν χρειάζεται να υποβληθούν σε κάποιον έλεγχο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα σχετικά με τον νέο κοροναϊό!

* Tι να πούμε στα παιδιά για τον κοροναϊό
* Εγκυος στις μέρες του κοροναϊού! 
* Κοροναϊός: Προσοχή όταν πετάτε τα σκουπίδια!
* Ξηρά και σκασμένα χέρια από το πλύσιμο; Τι να κάνετε!
* Κοροναϊός: Τι πρέπει να προσέχουν τα άτομα με διαβήτη
* Κοροναϊός: 5 Μύθοι & 4 Aλήθειες!
* Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον κοροναϊο σε 8 ερωτήσεις & απαντήσεις!
* Έτσι γίνεται το σωστό πλύσιμο των χεριών! Οδηγίες βήμα βήμα!
* Τι πρέπει να κάνεις εάν έρθεις σε επαφή με τον ιό

Είμαστε δίπλα σας!

Εμείς εδώ στο
 pharm16.gr είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές!
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Μέσα από το
on line chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143 503, 210-6919892, 210-6465733) αλλά και στο φυσικό μας φαρμακείο στην οδό Δημητσάνας 16, κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων.

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00